• .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .

15 jún 2010

2010.06.11 Tisza túra

* by botond

Pár kép a kirándulásrol:

http://picasaweb.google.com/bartha.botond.zsolt/2010061113_TiszaTura#

http://picasaweb.google.hu/tamasik/Kenu#
Résztvevők:
Ágó, Meli, Réka, Ákos, Erik, János, Tamás, Boti

Indulás:

Péntek délután 5 körül. János és Ágó kocsival hozták a csomagjainkat, míg a többiek biciklivel vágtunk neki. A cél a Tisza partján fekvő Tiszabecs nevű magyarországi település, ehhez 55 km-t kellett tekernünk. Este 9 körül érkeztünk meg. Itt találkoztunk Ágóval és Jánossal.

2010.06.11_Szatmar-Tiszabecs

Tiszabecsen a Vidám Delfin nevezetü kempingben sátraztunk és itt béreltünk a kenukat is. Melyekel másnap, szombat reggel vágtunk neki a Tiszának.

Útvonal:

Szombat: Tiszabecs – Tivadar (40 km)

2010.06.12_Tiszabecs-Tivadar

Utunk körülbelül a felénél megálltunk a Túr Tiszába való beömlését megnézni és ebédelni.

Tisza_1_1600

Egész nap kánikula volt, de ez nem is volt probléma mert legalább a szúnyogok nem támadtak. Tivadarra délután érkeztünk meg. A part nagyon iszapos és meredek volt így eléggé megkínlódtunk míg a kenukat felhúztuk/toltuk. Az estét a Katica nevű kempingben töltöttük, mint utólag kiderült nem volt a legszerencsésebb döntés, a disco közelsége miatt sem. Úgyhogy az éjszaka lármás volt.

Vasárnap: Tivadar – Gergelyugornya (20 km)

2010.06.13_Tivadar-Ugornya

Tisza_2

Nem teljesen kipihenve és agyoncsípve (megjegyezném hogy az üzletben kapható csodaszerek szúnyogok ellen pl. OFF stb. nem érnek egy kalap sz.rt sem) folyattuk utunkat. Ugornya előtt pár kilométerrel felhívtuk a Vidám Delfint hogy indulhatnak utánunk a kisbusszal, mivel ez előre le volt beszélve. Megérkezve lemostuk kenuinkat, kihúztuk őket és megebédeltünk. Majd késve de megérkezett buszunk is és elvitt Tiszabecsre ahol csomagjainkat átpakoltuk Jánosék kocsijába és biciklire pattantunk. Irány haza.

Este 9,30-kor érkeztünk Szatmára.

Linux, Apache, Php, Mysql, WordPress,Turist info Romania, NoLimits Technologies