• .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .

« Older Entries Subscribe to News

23 Aug 2019

Pádis túra – szeptember 6-8

by botond.

Szeptember 6-8 között sátras kirándulásra hívunk titeket a Bihar hegységbe.

Sátortáborunk Glavoj réten lesz, innen csillagtúrázunk.

Túrák:

Szombat: Glavoi-Galbena körut(Flora ret)-Glavoi 7- 8 óra, egy közepesen nehéz túra (szintkülömseg, sziklamászás, sodrony, patakmeder)
https://www.planetphotobook.com/…/17/A-Galbena-k%C3%B6r%C3%…

Vasárnap: erre a napra egy rövidebb, de ugyanolyan szép túra maradt:
A Pádis-fennsík talán legismertebb és leglátogatottabb túrája a Csodavár bejárása
https://www.planetphotobook.com/…/A-Csodav%C3%A1r-bej%C3%A1…

További opcionális programok: áfonya szedés, gomba gyűjtés, tábortűznél melegedés, szalonnasütés, sör kóstolás a helyi büfében…

Indulás: Szeptember 6-án, délután 15,30-kor a Szatmárnémeti székesegyház parkolójából. Kisautókkal megyünk, ezért megkérünk mindenkit aki jönne, hogy jelezzen vissza, hogy van-e nála hely vagy szüksége lenne helyre.

Magashegyi terepviszonyoknak és őszi időjárásnak megfelelő felszerelés legyen mindenkinél!
Jelentkezési szándékotokat kérlek jellezzétek a bartha.botond.zsolt@gmail.com email cimen vagy a 0743-419443-as telefonszámon.

 

19 Aug 2019

X. EKE Tisza túra – beszámoló

by botond.

A X. EKE Tisza túra is eltelt, szép számban összegyűltünk, hisz adott pillanatban 119-en eveztünk a 30 kenuban.
Legtöbben Szatmárról, de sok barátunk csatlakozott Nagykárolyból, Nagyváradról, Kolozsvárról, Nagybányáról, Gyergyóból, Marosvásárhelyről, Magyarországról.
Péntek délután 20 kerékpáros vágott neki a 64km-es útnak, mivel a Méhteleki református lelkész még péntek reggel felhívott, hogy tudja, hogy megyünk a Tiszára és ő vendégül szeretne minket látni, erre a szívélyes vendéglátásra nem mondhattunk nemet, úgyhogy bevállaltuk azt a 8km-es kerülőt Méhtelek fele. Meg is érte, mert Dávid és kedves családja kitett magáért, az elemózsián kívül, a templomban elmesélte a település rövid történetét és áldást kért további utunkra és a hétvégi evezésünkre.
Este 8 óra körül értünk a Szatmárcsekei Tisza parti kempingbe (a Nagykárolyi tekergők mivel már reggel elindultak, ők kora délután a táborban voltak), ahol már az autósok java része felhúzta sátrait és régi ismerősök egymással versenyezve kínálgatták egymást az otthonról hozott finomságokkal.
Szombaton reggel 10 órára jött értünk a 2 busz, ami felvitt a hármas határ közelében lévő Tiszabecsre, itt csapatokra osztva, csapatonként 4-5 hajóval tettük meg az aznapi 25km-nyi folyókilométert. Utunk folyamán többször kikötöttünk, megpihenni, fürödni, enni-inni. Máskor több kenuval összekapaszkodtunk és engedtük, hogy csak vigyen a víz.
Délután 17 óra körül már az összes kenu a Szatmárcsekei homokparton volt felfordítva, várva a másnapi továbbhaladást. Este 19 órára töltött káposzta volt rendelve a Kemping-be. Az esti tábori élet beszélgetésekkel, tábortűzzel, gyerekeknek volt ahol diavetítéssel telt, de sorolhatnám még.
Vasárnap a reggeli tisztálkodás, evést, szedelőzködést követően leballagtunk evezőinkkel a Tisza partra, ahol elkészítettük, az elmaradhatatlan csoportképet és irány Tivadar. 14km-et kellett “csak” evezzünk és meg is érkeztünk, a Tivadari szabadstrandon kikötöttünk volt aki hamarabb, nekik még főtt ételt is volt idejük enni, hisz fél 3-ra már jöttek a buszok értünk, hogy visszarepítsenek a Szatmárcsekei táborunkba.
A kempingben, szedelőzködés, sátorbontás és búcsúzkodást követően mindenki elindult haza, ki autóval ki drótszamaran, volt kiknek több 100 km-et kellett megtenni, de hál’Istennek mindenki szerencsésen hazaért.
Egy szó, mint 100, idén is jó társaság gyűlt össze, jó időt fogtunk ki és jól éreztük magunkat, én legalábbis biztos!

Read the rest of this entry »

13 Aug 2019

2019.08.16-18 X. Kenu túra a Tiszán – Utolsó részletek

by botond.

Sziasztok!

 

Pár pontban még egyszer összegezném, ami talán érdemes tudni a hétvégi EKE vízitúráról (X. Kenu túra a Tiszán)

Pénteken az-az 2019.08.16 –án van az indulás, ki kerékpárral, ki autóval teheti meg ezt a megközelítőleg 55km-es utat Szatmárcseké-ig.

Szatmárcsekén a Tisza parti Napsugár kempingben lesz a szállásunk sátrakban.

  • Kerékpárosok:

Találkozó: 16.00 órakor, max. 16.15-ig várunk a Székesegyház előtt.

Csomagok:Amennyiben nem tudjátok megoldani csomagjaitok szállítását hívjatok fel csütörtök és találunk valami megoldást az elszállításukra.

Más: Megkérek mindenkit, hogy indulás előtti nap nagyjából nézze át kerékpárját, hogy bírja ki az utat legalább odáig, ugyanakkor lehetőleg legyen mindenkinél láthatósági mellény, hátsó-első lámpa, és aki teheti, hozzon folt szettet, pompát.

Reményeim szerint olyan 20-21 órakor (magyar idő) érjük el a végállomást.

  • Autósok:

Indulás: mindenki maga dönti el mikor indul, csak lehetőleg 20 órakor legyetek a kempingben, hogy napfényben húzzuk fel sátrainkat. (a határon nagy torlódás várható a csutkavágók hazatérésének köszönhetően, ezzel számoljatok!)

Kemping: Napsugár kemping a Tisza partján, Szatmárcseke, Széchenyi István utca végén az út átmegy a töltésen és egyenesen a kempingbe visz.

  • Sátrazás:

A sátrakat lehetőleg egymás szomszédságába, legalábbis a kemping egyazon részébe igyekezzünk felállítani, így még azt is fogjuk tudni, hogy ki van velünk, ez azért is fontos mert sokan lesznek a kempingben. (utóbbi években a kemping végébe igyekeztünk felhúzni, talán idén is így lesz)

Létszám: 121 személy szerepel a listámon.

 PROGRAM:

Szombat:

Reggel 9.00 órakor találkozunk a kemping területén lévő büfénél, ahol vár minket 2 busz és ”elrepítenek” Tiszabecsre, az út olyan fél órát tart.

Mentőmellényt biztosítanak mindazoknak, akik erre igényt tartanak, illetve körülbelül minden kenura jut egy vízhatlan bidon, amibe lehet pakolni telefonokat, fényképezőgépeket.  (de aki mégis tud hozni magának az jó lenne)

Szombaton Tiszabecsről evezünk Szatmárcsekére (a kempingünkben szállunk ki), ez 25km-t jelent, közben megállunk homokpadokon fürödni.

Délután folyamán érkezés a kempingbe.

Szombat estére rendelek töltött káposztát, ha kér még valaki és eddig nem szólt péntek este megteheti. (1100 ft.-ba kerül elég bőséges adag, úgyhogy ezzel megoldódik a vacsora probléma)

 

Eddigi évek tapasztalata alapján a szombat estét szalonnasütés, beszélgetés, koccintás zárja.

 

Vasárnap:

Reggel 9.00-kor találka a büfé előtt, majd innen indulás a partra ahol várnak kenuink. Erre a napra 14 km van előirányozva a Tivadar település szabad strandjáig (http://www.tivadar.hu/strand/). Itt vannak éttermek, üzletek, aki akar ebédelhet amíg értünk jön a busz.

A busz visszavisz a kempingbe, itt sátorbontás majd haza ki-ki az általa választott járművel.

 

Költségek:

1200 ft/fő/éj a sátordíj – 2400ft/2nap (5 év alatt ingyenes)

4000 ft/kenu/nap (4 személyes kenuk, tehát amennyiben 4-en vagytok 1000ft/fő/nap)

475 ft / busz / 2nap

Tehát aki elejétől a végéig marad: 5275 ft/ fő

+ 10RON szervezési díj mindazoknak akik 14 év-et betöltöttek és nem EKE tagok vagy EKE tagok gyerekei.

 

A fenti összeghez jön még a parkolási díj, ezt abban az esetben ha a sátor mellett lesz a kocsid, megteheted, hogy miután kipakoltál belőle, kiviszed a sátortáborból a büfé mögötti részre és így ingyenes, amenyiben nem:

500ft/autó/nap (ezt az összeget mi az autóban utazók között elszoktuk osztani)

Amit talán mindenkinek érdemes lehet bepakolni:

 

személyi/útlevél !!!

naptej

szúnyog spray

fehér póló/ing (a vízen sokkal hamarabb égsz le)

kalap

napszemüveg

egy póló, izolir darab fenék alá, a csónakban több óra után kényelmetlenné válhat a pad

fejlámpa

vízhatlan megoldás telefonnak, pénztárcának (pl. műanyag ételtároló, szemetes zacskó, műanyag kishordó stb.)

Körülbelül ennyi lenne így hirtelen, ami eszembe jut.

 

Ha van kérdés a 0743-419443 telefonszámon elértek.

 

A pénteki viszontlátásra.

 

u.i – Pénteken mindenkivel kifogok töltetni egy nyilatkozatot, hogy mindenki saját felelőségére vesz részt a túrán.

Köszönöm!

 

Boti

11 Jul 2019

2019.08.16-18 – 10. Tisza túra – felhívás

by botond.

Sziasztok!

DSC_7931-1000Idén Augusztus 16-18. között kerül megrendezésre immár 10. alkalommal a Tiszai vízitúra Tiszabecsről Tivadarba, a Tisza legszebb, homokpartokban leggazdagabb szakaszán. Melyet mindenkinek tudunk javasolni, akik egy kellemes hosszú hétvégét, szeretnének eltölteni sportosan a természetben.

Kirándulásunk programja és útvonala ugyanaz, mint előző években.

 

Read the rest of this entry »

19 Jun 2019

Máramarosi havasok: Mihálylek – Várkő (2019.06.14-16)

by botond.

Egy kirándulás élménybeszámolója következik, melyben 14 fiatal úgy dönt, hogy június 14-16.ai hétvégét a Máramarosi havasokban tölti.
Pénteken fél 5-kor találkoztunk a Peny parkolóban: Meli, Béci, Márk, Adi, Gergő, Tudor, Boti és Csele kutya. Mindket 1 órával később követett Jutka, Timi, Lehel és Csabi.
Kiskocsikkal indultunk el Borsa irányába,  Leordinánál tértünk le, majd rövid repedeai (kocsmai) megálló után, már majdnem sötétben, a Havasmező (Poienile de sub Munte) felső végén álló erdészház udvarán állítottuk fel sátrainkat.
Másnap megérkezett Ildikó, Nándi és Lóri is, így teljes lett a csapat.
Felszedtük sátrainkat, megreggeliztünk és az autókat letettük a faluban lévő üzlet előtt.
Ragyogó napsütés kísérte az indulásunkat, az égbolt teljesen felhőtlen, és ez a tökéletes időjárás, nagy szerencsékre, másnap estig végigkísért, talán egy kicsit a kelleténél melegebb is volt.
Utunk kedetén áthaladtunk a Szokoló (Socolău) patak felett, elhagyva a falu utolsó házait az út egyre inkább ösvénnyé szűkül, és meredekké válik. Az ösvény először jellegzetes kaszálóházak között, illetve azok udvarain keresztül szerpentinezve emelkedik, majd egy beszűkülő völgykatlan peremén jobbra fordul, beérve egy ritkás erdőrészbe, innen egészen a Mihailec főgerincéig, folyamatosan emelkedve, végig északi irányba tart. Az erdőben patakok és tiszta vizű források biztosítják az ivóvíz-utánpótlást. Kiérve egy nagyobb tisztásra hosszabb pihenőt tartottunk. Továbbmenve az erdő nemsokára véget ért, kiértünk egy füves területre, itt egy esztena mellett találtuk magunk, ahol igencsak össze kellett zárjon a társaság, hogy a nagyobb juhászkutyák végülis meghátráljanak.

Read the rest of this entry »

6 Jun 2019

Csíksomlyói kerékpáros honismerettel egybekötött zarándoklat

by botond.

Csíksomlyói kerékpáros honismerettel egybekötött zarándoklat 2019. május 28 – június 1

A csapat 3 bicikliből és 4 személyből állt és kedd reggel 8 után vágott neki az útnak. Résztvevők: a túraszervező Havas Tamás, főnöke Klacsmányi Alida, a tapasztalt veterán Szabo Laci és a kezdő Pallai Levente.

Első nap négyszer áztunk el de 100 km után a Cikói szoroson keresztül szerencsésen megérkeztünk Zsibóra. Miután elfoglaltuk szállásunkat kiváncsian indultunk Zsibó felfedezésére. Megnéztük a Wesselényi-kastélyt de a városnézést rövidre zárta a nyakunkba zúduló jégeső.

Második nap igen kellemes napos-felhős időben indultunk keletre Szamosújvár irányába. Dézs után megnéztük a szentbenedeki Kornis-kastélyt.  Az aznapi 97 km. után érkeztünk Szamosújvárra ahol első dolgunk a Mária Terézia korabeli börtön melletti temetőben levő Rózsa Sándor sírjának felkeresése volt. Meglátogattuk a felújítás alatt levő Ferences kolostort és templomot, majd a főtéren található örmény-katolikus székesegyházat. Az itteni vendéglátónk Küsi atya Szöllősi Katalin gondjaira bízott aki otthonában szállásolt el minket. Este meglátogattunk  egy helyi fafaragót akit gyökerekből készít szobrokat és dísztárgyakat.

Harmadik nap egy ismét kevésbé forgalmas utat választott Tamás. Az időjárás apró szemü esőből fokozatosan váltott át  napsütésbe. 95 km után megérkeztünk Szászrégenbe. A szállás megkeresése után részt vettünk a helyi római katolikus templom Urunk mennybemenetelét ünneplő szentmisén.

Negyedik napunk volt a legnehezebb mivel a táv 120 km. volt sok emelkedővel tarkítva és az időjárás sem könnyítette meg a dolgunkat. Nyárádremetén keresztül érkeztünk Szovátára majd Farkaslakán ebédszünetet tartottunk.  Máréfalvától folyamatosan esett az eső de szerencsésen megérkeztünk a Szelterszi szállásunkra, a szent Gellért alapítvány vendégházába.  A finom vacsora után a szatmári ifjusági csoporttal imával hangolódtunk a másnapi pápai szentmisére.

Ötödik nap, szombat reggel korán reggel 6 órakor indultunk Csíszereda felé. Szakadó esőben rendesen megdolgoztatott minket a Tolvajos –tető. 30 km. után érkeztünk Csíkszeredába ahol letettük a bicikliket és gyalogosan indultunk a nyereg felé. Nagy volt a tömeg és a sár miatt nehezen jutottunk el a kijelölt helyünkre. A szentmise után  elváltunk Lacitől aki a vissza utat is biciklivel készült megtenni. Feltöltődve indultunk a biciklikért amiket feltettünk egy szatmári zarándok buszra, mi pedig egy kisautóval indultunk haza.

Jövőre reméljük népesebb csapattal jövünk!

3 May 2019

Kalotaszegi kerékpáros honismereti túra  2019. április 27-30

by botond.

Az idén hét személy választotta az ortodox húsvét és a munka ünnepe kalotaszegi „megünneplését”, némileg dacolva az időjárás előrejelzéssel. A túraszervező ezúttal is Bartha Botond „Kalotaszeg-szakértő” volt.

A hozzávalók: egy autó, egy négyes kerékpártartó, négy kerékpár és egy gyerekutánfutó.

 

A szombat délutáni autós indulást megelőzően, Botival ketten kétkeréken vágtunk neki a Szatmár-Zsobok 145 km-ének. A látványos, sok „off road” szakasszal tarkított úton végül a legrosszabb helyen, Nagyrajtolc felett, ért utol a kiadós zuhé, emlékezetessé téve utunkat.

Útvonal:

https://www.strava.com/activities/2323383210

Április 28.-án az első hivatalos túranapunkon Alszeget (Középlak és Nagypetri) majd Nádasmentét vettük célba:  Egeres, Inaktelke, Nádasdaróc, Bogártelke, Mákófalva. Sajnos a templomokba csak kevés helyen tudtunk bejutni, de a környék hangulata így is megragadott minket.

Hétfőre felköltöztünk Zsobokról Sztánára ahonnan gyalogostúrára indultunk: Kós Károly Varjú-várja után felmásztunk a Csigadombra is. Innen pazar kilátás nyílt az egész vidékre és az időjárás is kedvezett ezúttal: itt kaptuk a legkevesebb esőt. Boti csigalenyomatos követ is talált és a bonsai gyűjteményét is bővítette 3 példánnyal.

Végül a harmadik túranapunkon a Felszeg következett:  Kalotaszentkirály, Magyargyerőmonostor, Magyarvalkó, Jákótelke, Kalotadámos templomait jártuk sorra, az utolsó kettőbe sikerült be is jutnunk.

Útvonal:

https://www.strava.com/activities/2334239521

Május elsején egész éjszakai esőzés után indultunk haza, ketten ezúttal is biciklivel. Kipróbáltunk egy másik kétkerekes átkelési lehetőséget Váralmásról a Csucsa – Varsolc útra, Almásnyíresen át, amely sikeresebbnek bizonyult az első napinál. Az időjárás viszont ezúttal sem kímélt minket csak délutánra szűnt meg az eső.

Örömmel nyugtáztuk, hogy akadnak  még akik vigyázzák a múltunkat és segítik ennek a  kiemelkedő kulturális (de turisztikai is!) régiónak megismerését. Mondanom sem kell, hogy mindenütt anyaországiaknak néztek minket…  Különösen tetszett a zsoboki Bethesda gyermekotthon, ahol 25 éve foglalkozik a református egyház hátrányos helyzetű gyerekekkel, és emellett kitűnő ellátást is kaptunk.

Köszönet Botinak a szervezésért, munkáért amivel a családja mellett (sokszor helyett) minket terelgetett. Melinek és a gyerekeknek a türelmükért, Évának a biciklis kíséretért, Alidának a sofőrködésért.

Ide még vissza kell térjünk !

Htamás

Kalotaszeg képekben:

Szatmár – Zsobok képekben:

15 Apr 2019

Tasnád környéki kerékpáros honismereti túra

by botond.

Április 13.-án az EKE szervezésében került sor a Tasnád környéki kerékpáros honismereti túrára. A borongós, esőre hajló idő ellenére bizakodva gyülekezett csapatunk a tasnádi Lidl parkolóba. A túrára összesen harmincnégyen indultunk el, huszonhatan Szatmárnémetiből, hatan Nagykárolyból érkeztünk két helyi erővel kiegészülve. Első célpontunk a Tasnádi református templom volt. Itt Pakulár István lelkész bemutatót tartott a templom zivataros történetéről, bemutatva a templom kincses ládáját is. Innen Sződemeterre indultunk, ahova velünk tartott a közösségből 15 gyerek is, akik hősiesen tekertek a dimbes-dombos úton. Sződemeteren a Kölcsey Ferencz emlékházat látogattuk meg, ahol örömmel láthattuk, hogy szépen haladnak a felújítással, méltó emlékhelyet állítva a költőnek. Innen a közeli településre, Tasnádszántóra tekertünk, öt tasnádi biciklissel kiegészülve. Szántón  Paniti Zoltán lelkész és Husztig Róbert tiszteletes úr előadásában ismerhettük meg a helyi magyar közösség történetét, mely sok viszontagságon esett át. Itt egy hosszabb pihenőt is tartottunk. Elemózsiánktól és a szeretetvendégségtől feltöltődve vágtunk neki az Érmindszent felé vezető útnak. A széltől kicsit már megfáradva értünk Ady Endre szülőházához. Itt megtekinthettük az eredeti épületeket, bútorokat, használati tárgyakat amelyeket valószínűleg a költő maga is megérintett. Sokan most jutottak el először el ide, számukra különösen nagy élmény volt ez. A látogatóház megtekintése után búcsút intettünk egymásnak, hisz néhányan biciklivel indultak haza Nagykárolyba, illetve a bátrak Szatmárnémetibe. A többség Tanádnak vette az irányt, most Érszentkirály felől megközelítve a várost. A szembeszél megnehezítette utunkat így egy kis kényszerpihenőt tartottunk Csögön, hogy ezután láncleesések ellenére is elérjük uticélunkat.

Köszönet elsősorban az időjárásnak, amely minden előrejelzés ellenére igen kegyes volt hozzánk. Köszönet a tiszteletes és tisztelendő uraknak, hogy szántak ránk időt és bemutatták csapatunk számára közösségük történetét. Köszönet minden résztvevőnek hogy eljöttek, figyeltek egymásra és csapatként működtek együtt . Külön dicséret a kicsiknek akik sikeresen teljesítették, az olykor felnőttek számára is kihívásnak számító 54 kilométeres túrát. Köszönet mindazoknak akik segítettek a szervezésben, és a túra lebonyolításában, biztosításában.

Remélem mindenki számára élménydús és kellemes kikapcsolódás volt ez a kirándulás. :)

Lózer Bea

24 Mar 2019

Honismereti kerékpártúra Nagykároly környékén

by botond.

Március 23.-án, szombaton került sor a következő kerékpáros rendezvényre, az Erdélyi Kárpát Egyesület szervezésében.
Ezúttal a Nagykároly környéki látnivalókat vettük célba.
Több irányból érkeztünk a károlyi Kaufland parkolóba, ahonnan a túra indult.
Voltak résztvevők: Nagykárolyból és környékéről, Kaplonyból, Nagybányáról, Nagyváradról, Fehérgyarmatról, Nyíregyházáról és Szatmárról.
Legtöbben autóval hoztuk a kerékpárokat.
Néhányan Szatmárról biciklivel jöttek, sőt vissza is azzal mentek.
Szinte megtöltöttük a parkolót, annyian voltunk, szám szerint 87-en.
A szervezők elmondták, hogy figyeljünk egymásra és tartsuk be a szabályokat, mivel megyei utakon, illetve egy rövid szakaszon országúton is fogunk haladni.
Első állomásunk Kaplonyban volt, ahol a ferences templomot néztük meg, valamint a Károlyi kriptát, a Károlyi család temetkezési helyét.
Innen Kálmándon és Csanáloson keresztül érkeztünk meg Mezőfényre.
Mezőfényen bemutatták nekünk a helyi templomot, majd onnan átsétáltunk a kultúrházhoz, ahol már vártak minket helyiek a finom sváb ételkülönlegességgel, a strudlival.
Szerencsére bőven jutott mindenkinek, sőt még hazavinni is lehetett az ízletes krumplis és lekváros strudliból.
Miután jól belakmároztunk megnéztük a helyi sváb tájházat és malom múzeumot, ahol sok érdekességet láthattunk.
Következett Bere település, ahol egy középkori templomot és benne egy nagyon régi megmaradt freskót, majd Csomaköz szépen felújított gótikus templomát csodálhattuk meg.
A csomaközi templomban, melyet pályázat révén újítottak fel, egy kripta is található.
Mindkét, jelenleg református templomot, Hágó Nándor, a nagykárolyi kastély régésze mutatott be.
Szaniszlón keresztül jutottunk el Mezőpetribe, ahol a helyi polgármester fogadott, aki az itteni sváb tájházat mutatta meg nekünk , majd innen a szépen kivitelezett élményparknál készült el a lépcsős csoportkép, valamint itt fogyasztottuk el maradék uzsonnánkat.
Utolsó megállónk a mezőteremi horgásztónál volt, ahol még egy jót pihentünk és hidratáltunk a helyi kempingnél.
Innen már megállás nélkül mentünk Károlyig, ahonnan mindenki útnak indult haza, búcsúzkodás után.
A 87 résztvevő közül különösen ügyesek voltak a gyermekek, volt aki 6 évesen teljesítette a távot.
Külön dicséretet érdemel ő és az anyukája biciklijén utazó 2,5 éves kislány is, aki szintén jól viselte az utazást.

Összesen 65 kilométer volt a táv, változatos terepen, de főleg aszfalton.

Végig gyönyörű napsütés kísérte utunkat és mindenki szerencsésen és épségben érkezett vissza Nagykárolyba.
Érdekes volt kipróbálni Csilla és Zoli tandem biciklijét is.
Köszönjük szépen a főszervezőnek, Koncz Gézának, hogy vezette és megszervezte ezt a sok látnivalóban gazdag, jó hangulatú, nem túl megerőltető, első igazi tavaszi biciklitúrát!!
A segéd túravezetőknek, Botinak és Gábornak, hogy vigyáztak ránk és segítettek, ha szükséges volt.
Valamint mindenkinek, hogy jelenlétével emelte a rendezvény színvonalát és hangulatát!
Jó pihenést és további sikeres kerékpáros kimozdulásokat kívánok!
 
Katalin
Linux, Apache, Php, Mysql, WordPress,Turist info Romania, NoLimits Technologies