• .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .

« Older Entries Subscribe to News

26 Dec 2019

Évzáró túra – Kisköves – 2019

by botond.

Az ide évzáró túrán 43-an vettünk rész, gyerekek, felnőttek, kutyák.
A túra Kiskövesi sípálya parkolójábol indult, az erdészeti úton haladva jutottunk fel a 1203m magasan fekvő Kisköves csúcsra, eleinte sáros talajon haladtunk de szép lassan felváltotta a hó, még ha pár centis is.
A csúcson a Szatmári hegyimentő szolgálat jóvoltábol bemehettünk a védkunyhóba és ott fogyaszthattuk el az otthonrol hozott elemózsiánkat, ugyanakkor beszélgetve, egymást kinálgatva egy kicsit fel is melegedhettünk.
A pihenést az elmaradhatatlan csoportkép követte, ezután pedig elkezdtük visszaereszkedni autóinkhoz, immár a sipálya nyomvonalán.
Volt részünk sárban, hóban, hidegben, szélben, ködben, vidámságban, beszélgetésekben de ezekkel együtt és ezek ellenére egy kellemes túra kerekedett belőle!
A jövő év minden kirándulása legalább ilyen legyen,

3 Dec 2019

Radnai téli túra 2019.11.28-12.01

by botond.

November 28.-án délután aki Szatmáron a Penny parkolójában járt, annak egy furcsa kis társaságon akadhatot meg a szeme. 14 bakancsba öltözött ember, szokatlanul télies ruhában topogott a langyos esőben. A körülményekhez nem illő szerelésnek komoly oka volt, hiszen téli túrára készültünk, akkor is ha a pillanatnyi időjárás nem kecsegtetett túl sok jóval. Három kocsival indultunk neki a négy órás autózásnak Majszínig, a Radnai-havasok  Nemzeti Park “kapujáig”.

A munkából elsietve, az utazástól összetörve, nehézkesen kászálódtunk ki a kocsikból, hogy Majszínból elinduljunk a szakadó esőben a Kutató-házhoz (Casa Laborator). Egy “csupán” 5,5 km hosszú mászás várt ránk az éjszaka közepén 670 m pozitív szintemelkedéssel, óriási csomagokkal a hátunkon. Bár sportos kis társaság verődött össze, a mászás mindenki fájdalom küszöbét feszegette, kinek az óriási súlyt, kinek egyéb sérülést, fájdalmakat kellet szó nélkül elviselnie. Elcsigázva, de örömmel siettünk ideiglenes otthonunkba, ahol kellemes meleg és finom falatok vártak már minket. Márk-Nagy János és Bódi Csaba ugyanis előresiettek, hogy tüzet rakjanak, hogy az elhagyatott ház falai minél hamarabb felmelegedjenek. Késő éjszakába nyúlt a beszélgetés a “konyhában”, pedig tudtuk hogy reggel korán kell kelnünk. Vár minket a Nagy-Köves (Pietrosz) csúcsa.  

Read the rest of this entry »

10 Nov 2019

Őszi túra a Bixadi kövekhez

by botond.

Az ereditleg Kanikbanya-Mogosa gyalogos kirandulás módosítanunk kellett, mivel az ösvény több helyen a tél folyamán majdhogynem járhatatlanná vált és sajnos azóta nem lett még kitakarítva, ezért meg kellett elégednünk egy eddig elhanyagolt úticéllal, a Bikszádi kövekkel.
A hazajárók is forgattak itt és ők a következő képpen írtak róla:
„Bikszád felett magasodik az Avas teteje, a Viski- és a Bikszádi-kő. Kevesen ismerik a Gutin és a Rozsály szomszédságában a Szatmári-sík fölé 1000 méternél is alacsonyabban emelkedő hegységet. Főleg, amióta gerincét az ukrán-román határnak jelölték ki. Jelzett ösvényeket, turista létesítményeket hiába keresünk.”
Ez a rész számunkra fehér folt volt, lehet ez annak is a következménye, hogy határzóna és megyénk majdhogynem legtávolabbi pontja.
Szombat reggel a Penny parkolójában volt a gyülekező, ekkor már sejthető volt, hogy szép számmal leszünk. Itt az autók számát megpróbáltuk minimalizálni és így elindultunk az 50km-re fekvő Bixad településre.
A község végében hagytuk az autóinkat, mivel annyian voltunk, nem jött össze, hogy az összes autót ugyanazon a helyen tegyük le. Kissé elhúzódott az indulás, de türelmes volt a csapat és a végére csak összejött a start. Tömött sorokban kanyargóztunk a fölöttünk tornyosuló Bixad kövek irányába.
Minden nekünk kedvezett, gyönyörű időnk volt, csodás öszi szinekben pompázó természet és egy jó csapat. Utunk többnyire erdőkön vezetett, de néhol ezeket elhagyva legelőkön haladtunk és innen visszanézve szép panorámában volt részünk. A gerinc elérése előtt még várt ránk egy utolsó rövid, de annál meredekebb szakasz, ahol csak nehezen tudtunk haladni, mivel minden csúszott ez erdőben, de ezt is leküzdöttük és egy legelőre jutottunk ki, itt már gyorsan haladtunk és ennek a végében várt a végcél.
Összesen 3 és fél óránkba került mire elértük köveket, de megérte.
Pazar kilátást bíztosított egy új nézőpontból az egész Avas medencére. Itt elkészítettük a csoportképet és elfogyasztottuk az otthonról hozott elemózsiánkat. Havas Tamásék a hosszú pihenőt kihasználva elmentek, hogy megnézzék a közelben lévő Viski köveket ahonnan jó kilátás van az Ukrán oldalra, Visk településre.
A lefele vezető úton sajnos szétesett egy kissé a csapat, de ez érthető is, hisz voltak gyorsabb és kevésbe sebes csapatok, kiket játszó/zsibongó gyerekek ”hátráltattak”. Mire a csapat utóörse is leért az autókhoz már 5 óra lett.
A teljes útvonal a meghírdetett 9km / 350m+ helyett 14km / 750m+ ra duzzadt, ami miatt szíves elnézéseteket kérjük (mentségünkre szóljon,hogy terveinkben úgy szerepelt, hogy az autókkal feljebb jutunk).
Ugyanakkor köszönjük az egész csapatnak, hogy türelmesek voltatok egymáshoz, hisz 66-on vettünk részt, amiböl 20 gyerek ezért néhol lasabban tudtunk csak haladni. A társaság összetételét illeti, javarésze Szatmárról volt, de képviseltették magukat a Nagykárolyi és Magyarországi természetjárók is.
Egy szó mint száz egy szép túrában volt részünk , egy jó kedélyű csapattal az Avas medence egy csodás zugát jártuk be.

Már gondolkodunk is a folytatáson, de az “sajnos” már téli túra lesz!

Őszi túra a Bixadi kövekhez”.További fotók Virág Hajnalkától:

https://photos.app.goo.gl/DDijGd9dVcBvYrzv5

30 Oct 2019

Kapnikbánya – Mogosa gyalogtúra

by botond.

Jövő Szombaton családias hangulatú gyalogos kirándulást szervezünk Kapnikbányárol Mogosára majd onnan egy másik útvonalon vissza Kapnikbányára az autóinkhoz.

Közepesen nehéz túra, de például tavaly 28-unkból 13 gyerek volt és teljesítette, szóval nem lesz eröltetett tempó.
Úttal együtt 7-8 óráról lenne szó, közepes túra.
Szombat reggel 9-kor lesz az indulás kis autókkal a Batizi úti Penny parkolóból.

A tavalyi kirándulás beszámolója és képei:
honlapunkon: http://www.eke.ro/trip/?p=4284
vagy FB oldalunkon: https://www.facebook.com/pg/EKESM/photos/?tab=album&album_id=2568554743168183

Mindenkit szeretettel várunk!

Túravezető: Bartha Botond

Esetleges információkért hívj a 0743-419443-as telefonszámon

29 Oct 2019

25 éves az Erdélyi Kárpát-Egyesület Szatmárnémeti

by botond.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület szatmár megyei fiókja 1994 november 3-án alakult meg, Csillag Antal földrajz szakos tanár kezdeményezésére és huszonnégy alapító tag részvételével.

Ezzel a kicsi, de annál lelkesebb természetet kedvelő társaság, csatlakozott az 1990-ben újraalakult és bejegyzett nagy múltú országos szervezethez, amely Erdély turizmusát alakította.
Önálló egyesületté, EKE Szatmárnémeti néven, öt évvel később vált, de továbbra is szorosan együttműködött az országos vezetőséggel.
Az egyesület feladata gyalogos és járműves kirándulások szervezése közeli és távoli tájakra, ismeretterjesztő előadások rendezése, környezetvédelemi akciók kezdeményezése, túravezetők képzése, hagyományőrzés, a természet szeretetének és tiszteletének valamint a mozgásnak, mint egészséges életmódnak a népszerűsítése.
Ezeket a célkitűzéseket sohasem tévesztettük szem elől, mai napig időt és energiát fektetünk bele, hogy megvalósítsuk őket.
Mivel a természetjárás, a természet szeretete, tisztelete és megóvása egyik fő célunk, így a 25 éves születésnapot méltóképpen egy kirándulással ünnepeltük meg, melyet elsősorban a tagságnak szerveztünk Borsafüredre, október 25-27 között.
60 személy vett részt a rendezvényen, 42 felnőtt és 18 gyermek. Fő hadiszállásunk a Medve panzióban volt, melynek házigazdái: Anetta és Sándor nagyon kedvesen fogadtak és irányítottak bennünket. A tagság nagy része egy autóbusszal utazott, a többiek kis autókkal érkeztek pénteken estére. Az első este csendesebben telt, mert másnapra kirándulást szerveztünk. Szombat reggel 9 órakor gyülekeztünk. Majd a Lovak vízesése felé indultunk el, a kis gyermekesek felvonóval, a többiek gyalogosan. A vízesésnél találkozott a két csapat, ahonnan kimásztunk a Stiol -nyeregbe. Itt készült el az első nagy csoportkép. Gyönyörű napsütésben sütkéreztünk, szinte nyári meleg volt. Innen a társaság egy része a Stiol-tó (Aranyos Beszterce forrása) felé vette az irányt, a többiek pedig a Gargaló-nyereg felé kapaszkodtak. A tónál a gyerekek kifutkárouhatták magukat a szép időben. Mi többiek meredeken kapaszkodtunk tovább, egészen a Gargaló 2158 méteres csúcsáig. Itt csodálatos panoráma fogadott. Huszonketten sikerült feljussunk a csúcsra társaságunkból aznap, közöttünk egyetlen tíz éves gyermek, Bandura Bence, akit ezúton is dicséret illet. Visszaúton megnéztük a nyeregben ebben az évben épült menedékkunyhót. Innen egy másik völgyön ereszkedtünk le. Az ereszkedés hosszadalmas és lábakat nem kímélő volt. Még világosban mindenki szerencsésen visszaért. Megkezdődött a sütögetés, ki-ki elkészíthette az otthonról hozott finomságokat. Az est fénypontjai a házigazdáinktól kapott két finom torta és a pezsgők voltak, melyeket el is fogyasztottunk maradéktalanul. Ezután későig tartó játék és buli vette kezdetét. Szerencsénkre nyertünk egy órát is a rendezvényünknek a téli óraátállítás miatt. Úgy tűnik az Isten is szereti az EKÉseket. 
Sokan kiváncsian és nevetgélve lapozgatták végig az egyesület első naplóját, amibe 1994 és 2001 közötti túrák, rendezvények, lényeges események vannak lejegyezve kézzel vagy újságcikkek formájában, akkori fényképekkel gazdagítva. Jó, hogy ezek megmaradtak az utókor számára emléknek. Vasárnapra egy rövidebb túrát terveztünk, mégpedig az olimpiai síugrósánc megtekintését, ami 1943-ban készült, de a háború miatt feledésbe merült, nagy világversenyeket így nem sikerült soha rendezni rajta. A bátrak fel is másztak a tetejébe, a többiek egy jót sétáltak a környékén. Csomagolás és ebéd után megköszöntük a szíves vendéglátást és 2 órakor elindultunk haza.
Fél 7-re értünk haza fáradtan, de sok új élménnyel, friss levegővel, napsütéssel feltöltődve valamint egy jól sikerült hétvégi kirándulás örök emlékeivel gazdagodva.
„Akinek nincs múltja, nem lehet jövője sem.”
Ezért fontosnak tartjuk egyesületünk történetét és az elődeinkre való emlékezést valamint a hagyományőrzést.
Tisztelettel, kegyelettel és hálával emlékezünk az Erdélyi Kárpát-Egyesület alapító tagjára és első elnökére, Csillag Antal tanár úrra, aki 25 évvel ezelőtt útjára indította és négy éven át vezette az egyesületet.
Majd miután kinevelte utódait, átadta a vezetést a fiatalabb generációnak. Szintén hálával gondolunk mindazokra az alapító tagokra, akik már nem lehetnek itt velünk. Köszönjük nekik, hogy lelkesedtek, hogy tettek az egyesületért, hogy tanítottak minket, hogy tovább adták tapasztalataikat, a természet szeretetét, ahogy próbáljuk mi is ezt tenni családtagjainkkal, barátainkkal és minden érdeklődővel.
Kedden, október 29-én, helyeztük el az emlékezés koszorúját Csillag Antal, Anti bácsi, emlékplakettjénél, először a Kölcsey Ferenc Főgimnázium előterében, amelynek megbecsült tanára volt.
Beszédet mondott Fazekas Lóránd, nyugalmazott tanár és alapító tag. Haraszti Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és Nyíregyháza Városi Természetbarát Szövetség és a Pedagógus Természetbarát Egyesület elnöke visszaemlékezett az egyesület kezdeti éveire és ajándékképpen egy 25. évfordulós, hímzett zászlót adott át nekünk.
Örökös Tagsági címben részesült két kedves tagtársunk: Dr. Tivadar Tibor és Fazekas Lóránd, akik sok-sok éven át aktívan részt vettek az egyesület életében.
Ezután átmentünk a Református Gimnáziumba, ami helyszínéül szolgált, 1994-ben az EKE megalakulásának, és a megemlékezés záró mozzanataként megkoszorúztuk az ottani emlékplakettet is.
A jövőben is szeretettel fogadunk minden érdeklődőt, aki többet szeretne tudni egyesületünkről és bekapcsolódna tevékenységeinkbe.
Ezúton is köszönetet mondunk támogatóinknak valamint önkénteseinknek, akik segítettek céljaink megvalósításában és szívesen fogadjuk további önzetlen támogatásukat!

Szabó Katalin, EKE alelnök

21 Oct 2019

Tisza-tó kerékpáros körtúra

by botond.

Szombat délelőtt Jutka feldobta az ötletet, hogy mi lenne, ha megkerülnénk a Tisza-tavat biciklivel?

Neki régi álma volt ez, de nekünk is hamar megtetszett, hiszen mi sem voltunk még.
Mivel egy nap alatt hosszúnak és megerőltetőnek tűnt a túra és az utazás is, főleg gyerekekkel, ezért még aznap elindultunk a foglalt szálláshelyre.
Késő estére érkeztünk meg Tiszafüredre, ami 200 km körül van Szatmártól. Botiék valamivel később utánunk.
Végül hatan vágtunk neki a nagy kalandnak, 3 felnőtt és 3 gyermek, két autóval, öt biciklivel és egy kerékpáros utánfutóval.
A szállásadónk megengedte, hogy az autókat az udvaron hagyjuk visszatérésünkig.
Reggel 9 előtt elkészültünk és elindultunk, hiszen tudtuk, hogy hosszú út áll előttünk.
Az út elején 4-5 kilométer az országúton indul Poroszló felé, de hamarosan letértünk a kerékpárútra, ami egy széles, leaszfaltozott, töltésen haladó út a tó körül.
Egyetlen szépséghibája, hogy autók is közlekedhetnek rajta. De azért mindenki figyelt egymásra, autósok, kerékpárosok és gyalogosok egyaránt.
Nemsokára elértük a Poroszlón levő Tisza-tavi Ökocentrumot, ahova most nem mentünk be, részben időhiány miatt, részben pedig azért, hogy legyen miért visszatérni. :)
Jutka gyermekei, Anikó és Lehel jól bírták a tekerést, Nándit pedig ügyes apukája, húzta utánfutóban.
Többször megálltunk a nyáriasan meleg, napsütéses időben fényképezni, vizet, üdítőt inni, fagyizni, kávézni, pihenni, utánfutót javítani és madarakat figyelni.
A tavon és körülötte rengeteg madarat láttunk: hattyúk, kócsagok, sirályok, kormoránok és még sok-sok faj élvezte, hozzánk hasonlóan, a gyönyörű időt.
Távcsővel még jobban megfigyelhettük őket.
Egy kiadós halas estebéd után megtettük a még hátralevő távot.
Összesen 70 kilométert tettünk meg, 8 óra alatt, nagyon ráérősen.
Naplemente előtt érkeztünk a szálláshelyre, gyors átöltözés és pakolás után elindultunk haza.
Vissza együtt jöttünk, a gyorsabb autópályás útvonalon.
Este fél 11-kor érkeztünk Szatmárra fáradtan, de sok szép élménnyel gazdagodva.
Reméljük még visszatérünk, nagyobb társasággal is, mert nagyon szép volt.
Köszönjük Botinak, hogy vezette a túrát és húzta maga után, nem csak a fiát, hanem az egész kis csapatot!
Jutkának pedig azt, hogy kitalálta!

Katalin

 

30 Sep 2019

Őszi túra a Kakastaréjra

by botond.

Szeptember 29.-én, vasárnap, gyalogtúrát szerveztünk a Kakastaréjra, amelyre szép számmal gyülekeztek reggel a résztvevők a bányai úti Penny parkolóban. Innen rövid szerveződés után útnak indultunk és a Gutin-hágóig autóztunk, ahol ködös, szeles, hűvös fogadtatásban volt részünk. Autóinkat a parkolóban hagyva kényelmes tempóban elindultunk a klasszikus piros sáv jelzésű útvonalon abban bízva, hogy mire az Ökörmezőre kiérünk, a szél majd elfújja a felhőket, a nap feloszlatja a ködöt és ragyogó napsütésben elénk tárul a Kakastaréj sziklatömbje. Hát nem így történt, mert a szél hozott más felhőket, amik egymással versenyeztek a fejünk fölött és csak időnként maradt le egy-egy, hogy rövid időre átengedje a napsugarakat. Ilyenkor viszont nagyon szép volt az előttünk magasodó Secătura nyugati szikláinak a látványa a ködös, napos őszi tájban. Remek fotókat lehetett készíteni. Időnként pihenőket tartottunk, hogy egymást bevárjuk, mivel a sok kisgyerek miatt nem egyforma tempóban haladt a társaság és hát el is kellett fogyasztani, meg kellett kínálni egymást az otthonról hozott finomságokkal. A csapat egy része úgy döntött, hogy nem mászik ki a sziklákhoz, hanem helyette a piros kereszt jelzést követve megnézi a sziklák lábainál levő Chendroaiei tőzeglápot a területén megmaradt két kis vízfelülettel. Innen is nagyon szép természetfotókat lehet készíteni a tó vizén tükröződő sziklákkal. A csapat nagyobbik része folyatta az utat a csúcs felé. Felérve megcsodáltuk a körülöttünk levő tájat (már amennyire a felhőzet engedte), mindenki elfogyasztotta elemózsiáját és elkészült az elmaradhatatlan csoportkép. Az eredeti terv az volt, hogy innen a Gutin-csúcsra is átmegyünk és onnan a Secaturán keresztül ereszkedünk majd vissza a piros sáv jelzésű útra, de végül ez elmaradt, mivel a gerincen levő sűrű törpefenyves/borókás nagyon nedves volt és vízhatlan ruházat hiányában mindenki átázott volna. Ezért a túravezető úgy döntött, hogy a hagyományos úton térünk vissza. A hegyről leérve újra egyesült a csapat és mire visszaértünk az Ökörmezőre, részben beteljesülni látszott a reggeli álom, ugyanis elcsendesedett a szél és felszállt a köd, így még tartottunk egy hosszabb pihenőt mielőtt visszaereszkedtünk autóinkhoz.
A túrán 74 fő vett részt, ebből 14 gyerek és egy 5 hónapos pocaklakó. Biztonságunkért 5 kutya felelt, közülük is a legveszedelmesebb egy jack russel terrier volt.

Köszönjük Barkász Gábornak a túravezetést, valamint Jánosnak és Botinak, hogy egyben tartották a csapatot.

Fotók:
Márka Réka, Barkász Gábor, Filip Róbert, Vajda Béci, Bartha Botond

Koncz Géza

 

 

23 Aug 2019

Pádis túra – szeptember 6-8

by botond.

Szeptember 6-8 között sátras kirándulásra hívunk titeket a Bihar hegységbe.

Sátortáborunk Glavoj réten lesz, innen csillagtúrázunk.

Túrák:

Szombat: Glavoi-Galbena körut(Flora ret)-Glavoi 7- 8 óra, egy közepesen nehéz túra (szintkülömseg, sziklamászás, sodrony, patakmeder)
https://www.planetphotobook.com/…/17/A-Galbena-k%C3%B6r%C3%…

Vasárnap: erre a napra egy rövidebb, de ugyanolyan szép túra maradt:
A Pádis-fennsík talán legismertebb és leglátogatottabb túrája a Csodavár bejárása
https://www.planetphotobook.com/…/A-Csodav%C3%A1r-bej%C3%A1…

További opcionális programok: áfonya szedés, gomba gyűjtés, tábortűznél melegedés, szalonnasütés, sör kóstolás a helyi büfében…

Indulás: Szeptember 6-án, délután 15,30-kor a Szatmárnémeti székesegyház parkolójából. Kisautókkal megyünk, ezért megkérünk mindenkit aki jönne, hogy jelezzen vissza, hogy van-e nála hely vagy szüksége lenne helyre.

Magashegyi terepviszonyoknak és őszi időjárásnak megfelelő felszerelés legyen mindenkinél!
Jelentkezési szándékotokat kérlek jellezzétek a bartha.botond.zsolt@gmail.com email cimen vagy a 0743-419443-as telefonszámon.

 

19 Aug 2019

X. EKE Tisza túra – beszámoló

by botond.

A X. EKE Tisza túra is eltelt, szép számban összegyűltünk, hisz adott pillanatban 119-en eveztünk a 30 kenuban.
Legtöbben Szatmárról, de sok barátunk csatlakozott Nagykárolyból, Nagyváradról, Kolozsvárról, Nagybányáról, Gyergyóból, Marosvásárhelyről, Magyarországról.
Péntek délután 20 kerékpáros vágott neki a 64km-es útnak, mivel a Méhteleki református lelkész még péntek reggel felhívott, hogy tudja, hogy megyünk a Tiszára és ő vendégül szeretne minket látni, erre a szívélyes vendéglátásra nem mondhattunk nemet, úgyhogy bevállaltuk azt a 8km-es kerülőt Méhtelek fele. Meg is érte, mert Dávid és kedves családja kitett magáért, az elemózsián kívül, a templomban elmesélte a település rövid történetét és áldást kért további utunkra és a hétvégi evezésünkre.
Este 8 óra körül értünk a Szatmárcsekei Tisza parti kempingbe (a Nagykárolyi tekergők mivel már reggel elindultak, ők kora délután a táborban voltak), ahol már az autósok java része felhúzta sátrait és régi ismerősök egymással versenyezve kínálgatták egymást az otthonról hozott finomságokkal.
Szombaton reggel 10 órára jött értünk a 2 busz, ami felvitt a hármas határ közelében lévő Tiszabecsre, itt csapatokra osztva, csapatonként 4-5 hajóval tettük meg az aznapi 25km-nyi folyókilométert. Utunk folyamán többször kikötöttünk, megpihenni, fürödni, enni-inni. Máskor több kenuval összekapaszkodtunk és engedtük, hogy csak vigyen a víz.
Délután 17 óra körül már az összes kenu a Szatmárcsekei homokparton volt felfordítva, várva a másnapi továbbhaladást. Este 19 órára töltött káposzta volt rendelve a Kemping-be. Az esti tábori élet beszélgetésekkel, tábortűzzel, gyerekeknek volt ahol diavetítéssel telt, de sorolhatnám még.
Vasárnap a reggeli tisztálkodás, evést, szedelőzködést követően leballagtunk evezőinkkel a Tisza partra, ahol elkészítettük, az elmaradhatatlan csoportképet és irány Tivadar. 14km-et kellett “csak” evezzünk és meg is érkeztünk, a Tivadari szabadstrandon kikötöttünk volt aki hamarabb, nekik még főtt ételt is volt idejük enni, hisz fél 3-ra már jöttek a buszok értünk, hogy visszarepítsenek a Szatmárcsekei táborunkba.
A kempingben, szedelőzködés, sátorbontás és búcsúzkodást követően mindenki elindult haza, ki autóval ki drótszamaran, volt kiknek több 100 km-et kellett megtenni, de hál’Istennek mindenki szerencsésen hazaért.
Egy szó, mint 100, idén is jó társaság gyűlt össze, jó időt fogtunk ki és jól éreztük magunkat, én legalábbis biztos!

Read the rest of this entry »

Linux, Apache, Php, Mysql, WordPress,Turist info Romania, NoLimits Technologies