• .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .

by botond

Természetfelfedező kirándulások a Túr mentén

Kiránduláshoz, természetjáráshoz, személyes élményeken és saját tapasztalaton alapuló természetfelfedezéshez ajánl vezetést és kínál szakmai programot az Erdélyi Kárpát Egyesület-Szatmárnémeti.

Olyan osztályok, diákközösségek jelentkezését várjuk, akik hétvégi kirándulásként, Iskola másként heti tevékenységként vagy Erdei iskola tevékenységként választják ökotúráinkat, amelyeket rendszerint a Túr Menti Védett Területen  szervezünk, és amelyeknek elsődleges célja az egyesületünk gondnoksága alá tartozó védett terület megismertetése a kirándulókkal.

A Szatmár megyében található több mint 20 ezer hektáros védett terület országos szinten egyedülálló komolysággal és szakmaisággal védelmezett terület, amelynek páratlan és értékes élővilága nekünk, szatmáriaknak, büszkeségre ad okot. De csak egyik szemünk nevet, amikor ezekről a természeti értékekről beszélünk, hiszen a védett területnek sok környezeti problémával kell megküzdenie.

Környezeti nevelési programjaink mottója: „Hiszünk abban, hogy a természettel való mély és megértő találkozás soha nem törlődik ki az emberi memóriából és a felnőttség felelőssége csak erősíti az élő világ iránti tiszteletet, csodálatot és védelmet. Hiszünk a természetszerető ember felelősségtudatában!”

Kirándulásainkon, foglalkozásainkon igyekszünk minden iskolás korosztály igényeinek megfelelni, ezért kérjük a diákcsoportért felelő pedagógust, legalább 1-2 héttel hamarabb jelezze a csoport részvételi szándékát a +40723617126-os telefonszámon!

Tudnivalók a kirándulásokról

Szakmai program: ökotúra – javaslatunkat és a tervezett szakmai programot a csoportot képviselő pedagógussal egyeztetjük a csoportlétszám, a diákok életkora és a meteorológiai körülmények függvényében!

Lehetőségek: Rendszerint autóbusszal közelítenénk meg a védett terület valamelyik szakaszát: Túrterebes, Túrterebes Szőlőhegy, Berki halastavak, Sárerdő, Kányaházi tó, Kőszegremete, stb… Innen az 1-6 osztályosoknak gyalogos túrákra van lehetőségük. 7 osztálytól kezdődően terepi biciklikirándulást ajánlunk a védett területen. Kerékpárok bérlésére is lehetőség van: gyerekeknek 5, felnőtteknek 10 lejes áron.

Hideg, esős idő esetén a kirándulás lerövidíthető és a túrterebesi Hidroforest Látogatóközpontban környezetismereti, ökológiai jellegű játékos foglalkozással folytatható.

Hivatalos papírok: vállaljuk a kiránduláshoz szükséges hivatalos dokumentumok formanyomtatványainak beszerzését (digitális formában), azok kitöltésében való segítséget, az utaztató céggel való szerződéskötést és az utaztató cég hivatalos papírjainak beszerzését a Tanügyminisztérium által elfogadott határozat alapján.

A gyerekekkel való általános szabályközléssel (amit jegyzőkönyv rögzít),  annak betartatásával, az utazólista elkészítésével, a szülői beleegyezések beszerzésével, az iskola vezetőségének engedélyadásával(bizonyos esetekben a Tanfelügyelőségtől való engedélykéréssel), orvosi igazolások beszerzésével nem áll módunkban foglalkozni!

Az EKE csak a szakmai program lebonyolításáért vállalhat felelősséget!

Szabályok: Az általános szabályzat mellett a szervezők is felállítanak néhány szabályt a természetben való viselkedéssel, ruházattal, felszereléssel kapcsolatban valamint a gyerekek biztonsága érdekében, amelynek betartatásában kérjük a kísérő pedagógusok segítségét!

Kiránduláscsomagok ára:

 

Célpont Túrterebes
Résztvevők száma 20 főig 30 főig
Ár/csoport 950 Ron 1100 Ron
Célpont Újberki halastavak vagy Sárerdő
Résztvevők száma 20 főig 30 főig
Ár/csoport 675 Ron 750 Ron
Célpont Túrterebes Szőlőhegy
Résztvevők száma 20 főig 30 főig
Ár/csoport 975 Ron 1200 Ron

 

Az ár tartalmazza az utazási költséget és a szakmai program költségeit.

Az ár nem tartalmaz étkezést. Javasolt uzsonna, ivóvíz csomagolása, az úton van lehetőség üdítő, édesség vásárlására.

A kirándulást legkésőbb 3 nappal az indulás előtt kell kifizetni.

Érdeklődni és felvilágosítást kérni a tureducation@gmail.com vagy a következő telefonszámon lehet: +40723617126.

Linux, Apache, Php, Mysql, WordPress,Turist info Romania, NoLimits Technologies