• .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .

22 ápr 2010

Puskás Endre emléktúra – részletek

* by akos

Az emléktúrát április 24.-én, szombaton rendezzük a Szatmárhegy határában található halastóhoz. Aki autóbusszal szeretne Szatmárhegyre eljutni, az reggel 8 órakkor szálljon fel Szatmáron az Eötvös utcáról induló 19-es autóbuszra (sárga-zöld szinü busz). Szatmárhegyen a végállomáson kellesz leszállni, a Nagyhegy nevet viselő falurészen, közel a román templomhoz, a temetőnél. A busz kb. 3/4 9-re fog beérni. A személyautóval érkezőket ugyancsak ide várjuk az említett időpontban. A buszosokat és autósokat a  busz végállomásában Vadady Gyula fogja várni.
Néhányan jelezték, hogy kerékpárral szeretnék megtenni a Szatmár és Szatmárhegy közötti utat. Őket én fogom vezetni. Gyülekező reggel 1/2 8-kor Szatmáron a Hegyi úti (Lucian Blaga), Unió gyár főbejárata melletti, Lukoil nevü benzinkútnál. Ha tartjuk magunkat az indulási időhöz, akkor 3/4 9-re mi is beérhetünk  a szatmárhegyi busz-végállomáshoz. 17,5 km-t kell odáig bicajoznunk. Ott csatlakozunk a “buszosokhoz” és velük együtt haladunk Medisa irányába 4,5 km-t a tóhoz. Utunk kezdetben köves úton, majd a Goruni erdőn keresztül vezet a célunkhoz. A héten, ottjártunk alkalmával a virágzó erdő illatát élvezve kellemes madárcsicsergésben volt részünk. A tó az erdő túlsó végén, egy tisztáson található. Közelben két forrás iható vizével olthatjuk szomjunkat. No, meg az otthonról hozott “hazaival”.
Végül is úgy döntöttünk, hogy bográcsost nem csinálunk, viszont mindenki hozzon magával enni és inni valót. Kolbászt, szalonnát, egyéb sütnivalót a tó mellett fogjuk megsütni. Rostéjt, tüzelőt Gyula biztosít. Pár száz méterre a tóhoz van az erdészház, mely mellett egy fedett ereszes “beugró” is található, asztallal és két lócával. Ha ne adj’ Isten időközben megeredne az eső, akkor ide behúzódhatunk.
A tó mellett persze, megemlékezünk Endre Bácsiról is. Úgyanúgy mont tavaj, felolvasunk Róla néhány szót, illetve feleleveníthetjük a régi közös emlékeket.
A túra végeztével, ki-ki busszal, kerékpárral, személyautóval indulhat vissza Szatmárnémetibe. Autóbusz Szatmárhegyről (a Nagyhegyről) Szatmárnémeti irányába délután16, illetve este 19 óra 30 perckor indul.
A kirándulás nyitott. Bárki részt vehet rajta (nemcsak EKE tagok).
Mindenkit szeretettel várunk!

Vadady Gyula és Berkeszi Zsolt

U.i. : A bringásokat kérném jelezzék nekem jöttüket. További részletekről nálam a 0745128564-es mobilszámról szolgálhatok.

Linux, Apache, Php, Mysql, WordPress,Turist info Romania, NoLimits Technologies