• .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .

11 aug 2014

2014.08.08-10 V. Kenu túra a Tiszán

* by botondA hétvégén került megszervezésre a V. Tisza Túra az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti által, a Tisza egyik legszebb szakaszán.

A három napos rendezvényen összesen 63-an vettünk részt, kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek egyaránt. A túra péntek délután vette kezdetét, amikor is, ki kocsival, ki kerékpárral elindultunk Szatmárnémetiből a Tisza partján fekvő Szatmárcsekére. 
11-en indultunk bicajokkal délután 5kor és ezt az 55km-es szemet gyönyörködtető tájon keresztüli útat este 8 órára tettük meg, több pihenőt is tartva.

Szombat reggel két busszal elutaztunk Tiszabecsre. Ott a szárazföldi járművet felváltottuk kenukra.

A nap folyamán 28 km-t tettünk meg a Tiszán. Az út folyamán a több alkalommal is megálltunk fürödni vagy megpihenni a homokos part hűvösén. Az evezés folyamán pedig megcsodálhatták a vidék gazdag madárvilágát, hisz láttak jégmadarat, szürke gémet, bakcsót a kanyargós Tisza partfalaiban pedig partifecskét.
A Túrbukónál ahol a Túr ömlik a Tiszába egy hosszabb pihenőt tartottunk, elfogyasztottuk ki az otthonról hozott ki a büféből vásárolt elemózsiáját. Többen kipróbáltuk a Túr fölötti lián nyújtotta izgalmakat, majd folytattuk a hátralévő 10km-es utat.
Délutánra visszaérkeztünk a reggeli indulás helyszínére, Szatmárcsekére. Ahol elfogyasztottuk az előre megrendelt töltöttkáposztát.

A napot egy nagy tábortűz körüli beszélgetéssel és iszogatással zártuk.

Vasárnap csapatunk ismét felkerekedett és evezett további 14 km-t a Tiszán, egészen Tivadarig. A kiérdemelt pihenőt követően ismét buszra szálltunk és visszatértünk szálláshelyűkre, ahonnan visszautaztunk Szatmárnémetibe. A biciklisek számára ez ismét 55 km tekerést jelentett.

Remélhetőleg az idei túra egy remek kikapcsolódási lehetőséget jelentet mindenki számára, aki szereti a vízi túrázást és a természetet.

A túrán készült képek a következő linkeken tekinthetők meg:

V .Tisza Túra


Linux, Apache, Php, Mysql, WordPress,Turist info Romania, NoLimits Technologies