Despre Noi

Societatea Carpatina Ardeleana (SCA) - Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) este o asociatie non-profit, neguvernamentala, fondata în 1891 la Cluj.

SCA are ca scop: protectia mediului natural si antropic; practicarea si popularizarea drumetiei si a ecoturismului în general; cunoasterea, popularizarea si protectia valorilor culturale si etnografice. Dupa o pauza silita de 50 de ani (1948-1989), în 1991 SCA a fost reînfiintata. în prezent functioneaza cu 18 filiale în diferite orase din Transilvania, cu centrul administrativ la Cluj.

SCA are si un buletin informativ cu aparitie bilunara, cu titlul Erdélyi Gyopár - Floare de Colt.

Filiala satmareana a SCA a fost înfiintata în 1994 de un grup mic, dar entuziast de iubitori ai naturii cu misiunea: "Societate sanatoasa într-un mediu sanatos". De atunci numarul membrilor este în continua crestere, iar activitatea se diversifica, datorita si unor membri-specialisti în stiintele naturale si tehnice.

în anul 2001, datorita cresterii volumului de activitati si în scopul dezvoltarii pe termen lung am devenit persoana juridica independenta de administratia de la Cluj, cu numele de "Societatea Carpatina Ardeleana - Satu Mare, Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti")