Rólunk

Az EKE tevékenysége

Az EKE tagszervezetei hetente szerveznek gyalogtúrákat, újra meg újra bejárva a kitaposott ösvényeket Erdély csodálatos tájain és külföldön egyaránt. A honismereti túrák alkalmával a történelem jelentős helyszíneit keresik fel. Jelenleg az EKE tagszervezetei összesen tizenegy – gyalogos és kerékpáros – teljesítménytúrát szerveznek évente: Bánffy Miklós TT, Dél-Hargita TT, Erőss Zsolt TT, Hargita TT, Jókai Mór TT, Kós Károly TT, Teleki Samu TT, Téli Túraléces és Gyalogos TT, Tour de Túr TT, Udvarhely körüli TT és Vasvári Pál TT. Természeti területek karbantartása, túravezetés, turistajelzés-festések, előadások, rendhagyó földrajzórák, síversenyek teszik változatossá az EKE-tagszervezetek egész éves programkínálatát.
Az EKE partnerséget vállalt a Máriazellt Csíksomlyóval összekötő Mária-út nevű zarándok útvonal erdélyi szakaszának kijelölésében és kiépítésében, valamint részt vesz különböző helyi rendezvényeken, színesítve jeles ünnepeink (falunapok, búcsúk) programkínálatát.
Folyamatosan küzd a többnyelvű turistajelzések kihelyezéséért.

A Pestkörnyéki Kárpát Egyesülettel közösen karban tartja a Kárpátok Bércein Vándorutat.

Közös céljaink megvalósítása érdekében az EKE 2018-ban szövetségi megállapodást kötött a Hazajáró Honismereti és Turista Egylettel.

Az EKE Erőss Zsolt-oklevéllel tünteti ki azon tagjait, akik az összes 2500 m-nél magasabb hazai csúcsot megmásszák. Felelevenítve a régi hagyományokat, az EKE 2016 óta évente EKE-bált szervez.